Israelisch dansen in Amsterdam bij RIKUDEY-AM

WEEKEND ISRAËLISCHE DANS & JIDDISCHE ZANG

17-19 april 2020 in Handel

o.l.v. Angela Reutlinger: dansthema: "NIET MOEILIJK IS OOK LEUK!"

o.l.v. Shura Lipovsky: JOODSE LIEDEREN en VERHALEN

Dansleiding

Al 48 jaar houdt Angela zich bezig met volksdansen, met voorliefde voor Israëlische dansen. Zij bouwde haar repertoire op door o.l.v. vele Israëlische choreografen te dansen. Regelmatig gaat zij naar Israël en elk jaar volgt zij verschillende dansseminars, waar choreografen uit Israël de beste dansen van dat moment aanleren. Angela brengt in haar lessen een veelzijdig dansprogramma: verschillende dansstijlen (Debka, Jemenitisch, Chassidisch e.a.), langzaam en snel, kring en paren, dansen van vele choreografen.
Voor gevorderde dansers is er altijd veel aanbod, maar nu al weer voor de 20ste keer organiseert zij ook een weekend voor dansers die geen moeilijke dansen willen of (nog niet) kunnen doen! Op veler verzoek weer in samenwerking met Shura.

Shura Lipovsky is wereldwijd één van de grote namen in de Joodse muziek en speelde een essentiële rol in de revival van het Jiddische lied. Zij is zangeres, verhalenverteller (Magid) en schrijft nieuwe Jiddische liederen. Ze ontwikkelde tevens ‚The Meditative Voice', een cursus die gebaseerd is op haar research omtrent de kracht van Nigunim, (melodieën zonder woorden) de helende werking van klank, visualisatie en meditatie vanuit een Kabbalistisch/Chassidisch gedachtegoed. Shura Lipovsky geeft concerten en workshops in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Israël.
Zij is verbonden aan het Maison de la Culture Yiddish in Parijs, alwaar zij een koor leidt. Sinds 2005 is zij artistiek directeur van de Summer Songschool van het Jewish Music Institute in Londen. Zij is actief in vredesprojecten en is ambassadeur van Musicians Without Borders, een internationale vredesbeweging, werkzaam vanuit Nederland.
Inmiddels is haar 5de Cd verschenen: VAYTinKE, bij Music & Words. In December 2017 ontving zij in New York de ‚Adrianne Cooper Dreaming in Yiddish Award', als eerste niet-Amerikaanse genomineerde, voor haar levenswerk ten bate van de Jiddische cultuur en voor haar nieuw geschreven Jiddische liederen.

Datum en tijden

Aankomst: vrijdag 17 april, 19.00 - 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur (workshop, geen instuif !!!!)
Vriendelijk doch dringend verzoek NIET vroeger te komen.
Afsluiting: zondag 19 april, 16.00 uur

Plaats

De Weyst, Pater Petrusstraat 21, 5423 SV Handel, telefoon: 0492-321475
De Weyst is gevestigd in het voormalige Kapucijnenklooster. Het huis staat open voor gasten van alle gezindten en groepen die komen voor een activiteit of retraite.

Bereikbaarheid

Busdienst 155 (Veghel-Gemert) rijdt door Handel. Stap uit bij halte Huize Padua.
Op vrijdagavond rijdt om ca. 18.22 uur al de laatste bus vanuit Veghel.
Anders is er een sneldienst vanuit Eindhoven, bus 321, 322, of 323. Laat weten hoe laat je aankomt bij halte Pastoor Poellplein te Gemert en je wordt opgehaald.

Kijk ook op www.9292ov.nl of bel 09009292

Prijs

€ 200,- voor het gehele weekend
€ 195,- indien je thuis overnacht

Inschrijving

Door:
  1. Storting van resp. € 200,- of € 195,- op NL84 INGB 000 24 63 084
    t.n.v. A.H.H.Reutlinger, Fr.v.Mierisstraat 14, Amsterdam
    o.v.v. Dansweekend voorjaar 2020
  2. Opsturen van het inschrijfformulier
De aanmeldingen worden ingeschreven op volgorde van betaling.
Het maximale aantal deelnemers bedraagt 50.

Wie zich voor 11 april afmeldt, ontvangt het inschrijfgeld terug na aftrek van € 10,- administratiekosten. Na die datum alleen in overleg.

Je bent ingeschreven als:
  • je betaling is ontvangen én
  • je inschrijfformulier is ontvangen én
  • je géén bericht hebt gehad dat het weekend is volgeboekt
LET OP: Er volgen geen andere brieven meer, dus geen bericht is goed bericht !

Praktische informatie

Inschrijfformulier